اختلالي به نام «سندرم شوهر بازنشسته»!

بهترين هاي روز ايران ودنيا

اختلالي به نام «سندرم شوهر بازنشسته»!

تئوري سندرم شوهر بازنشسته سي سال پيش توسط دكتر چارلز كليفورد جوهانسون ارائه شد كه گفتگو‌هايي با زنان خانه‌داري داشت كه همسران‌شان بازنشسته شده و از در خانه بودن مردهاي‌شان شاكي بودند. اين زنان احساس بدي داشتند و دل‌شان مي‌خواست فرياد بزنند، چون شوهران‌شان مدام جلوي دست و پاي‌شان بودند و آن‌ها را ديوانه كرده بودند!
 زنان ژاپني بيشتر از بقيه‌ي زنان از سندرم شوهر بازنشسته رنج مي‌برند. بيش از ۹۰ درصد از خانم‌هاي ژاپني كه بالاي ۶۵ سال دارند، هرگز بيرون از خانه كار نكرده‌اند، بنابراين وقتي ناگهان با اين مشكل روبرو مي‌شوند كه شوهران‌شان، هفت روز هفته و بيست و چهار ساعت شبانه روز در خانه‌اند، تعادل زندگي و امورشان به هم مي‌خورد. آمار طلاق در ميان زوج‌هاي بازنشسته در ژاپن، طي ۲۰ سال اخير به شدت افزايش يافته است.
 زناني كه از بازنشستگي همسر خود ناراحت و عصباني‌اند (دچار سندرم شوهر بازنشسته شده‌اند) اغلب علت را اينگونه عنوان مي‌كنند:
_شوهرم توقعاتش زياد و غيرمنطقي شده، مثلا با اينكه خودش وقت آزاد دارد انتظار دارد من هميشه برايش غذا درست كنم._شوهرم واقعا آداب معاشرت را فراموش كرده و بي‌ادب شده._ شوهرم دست و پا چلفتي شده و بدون من هيچ كاري را نمي‌تواند درست انجام بدهد
_ شوهرم درباره‌ي همه چيز غُر مي‌زند و ايراد مي‌گيرد._ شوهرم در كار‌هاي مربوط به من دخالت مي‌كند و سرك مي‌كشد.
نكاتي براي نجات از سندرم شوهر بازنشسته:
يادتان باشد، بازنشستگي ربطي به تنبلي ندارد. بازنشستگي مرحله‌اي طبيعي از زندگي براي افراد شاغل است كه پنجره‌اي كاملا جديد به زندگي باز مي‌كند، اما نياز به برنامه ريزي، درايت و منطق براي لذت بردن از اين دوران و كنار آمدن با بحران‌هاي آن دارد.
_ سراغ روياهاي‌تان برويد و براي‌شان برنامه ريزي كنيد. زوج‌هايي كه طي سال‌هاي زندگي مشترك خود عادت كرده‌اند با هم براي مسائل مالي و خانوادگي و ... برنامه ريزي كنند، در دوران بازنشستگي موفق‌تر عمل مي‌كنند. 
_ فعاليت‌هايي انجام دهيد كه هر دوي شما از آن لذت مي‌بريد. 
_ براي هر كدام‌تان يك فضاي شخصي در خانه در نظر بگيريد و به هم اجازه دهيد به علاقه مندي‌هاي فردي‌تان برسيد. 
_ در مورد احساسات و نگراني‌ها وترس‌هاي‌تان در اين مرحله‌ي جديد از زندگي، راحت و صميمي با همسرتان حرف بزنيد. 
_براي گوش دادن به حرف‌هاي همسرتان وقت بگذاريد. 
_ نسبت به هم مهربان‌تر باشيد. مهرباني واگير دارد. وقتي با همسرتان مهرباني مي‌كنيد و ملايمت به خرج مي‌دهيد، او كمتر مي‌تواند از دست‌تان عصباني بشود و به شما پرخاش كند. 
اگر همسرتان بعد از بازنشستگي افسرده شده ...گاهي دست از كار كشيدن و بازنشسته شدن مي‌تواند آنقدر استرس برانگيز باشد كه فرد احساس افسردگي كند و اين مسئله بيشتر از آنچه فكر مي‌كنيد شايع است. اگر همسرتان با افسردگي بعد از بازنشستگي دست و پنجه نرم مي‌كند يا اصلا حال و حوصله‌ي روز‌هاي بازنشستگي‌اش را ندارد، بهترين كار اين است كه او را تشويق كنيد در مورد احساسش حرف بزند و او را وارد فعاليت‌هايي كنيد.

اما اگر نوسانات خلقي همسرتان بخشي از شخصيت او نيست و بعد از بازنشستگي‌اش روي داده مي‌تواند علامتي از افسردگي يا آلزايمر زودهنگام باشد. اگر تغييرات خلقي همسرتان جوري است كه حتي دوست نداريد با كسي معاشرت كنيد، بهتر است از يك مشاور حرفه‌اي كمك بگيريد. ممكن است همسرتان نگراني‌هايي داشته باشد يا خسته و نااميد شده باشد و از اين بابت كه نمي‌داند باقي زندگي‌اش چطور خواهد بود، مضطرب است. بازنشستگي قرار نيست رابطه و زندگي‌تان را بهم بزند، بلكه صرفا يك تغيير است و هر تغييري با استرس همراه است. بين خودتان راه‌هاي ممكن براي حفظ آرامش و ارتباط بهتر و ضمنا حفظ فضاي شخصي‌تان را پيدا كنيد تا از اين مرحله از زندگي‌تان لذت ببريد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.