مغز سه‌گانه انسان

بهترين هاي روز ايران ودنيا

مغز سه‌گانه انسان

مديتيشن نام مشترك مجموعهٔ وسيعي از تمرينات است كه هدف‌شان افزايش قدرتِ بخش‌هاي عالي‌تر مغز (پره فرونتال كورتكس) بر بخش‌هاي قديمي‌تر مغز است.
با اين كه در آئين‌هاي‌شرقي بخصوص بوديسم، مديتيشن بخشي از يك مجموعهٔ وسيع از باورها و آيين‌هاست ولي تحقيقات ميداني نشان داده‌اند كه مديتيشن به‌خودي‌ خودمنجر به تغييراتي مثبت در فعاليت مغز گردد. افزايش قدرت مغز عالي منجر به ارتقاء توان ما براي مديريت خشم،اضطراب و هوس‌هايمان مي شود.
ما مثل مردم شرق از كودكي با مديتيشن آشنا نيستيم و مثل مردم آمريكاي شمالي و اروپا با موسيقي كلاسيك آشنايي نداريم. نه شطرنج بازي مي‌كنيم و نه مديتيشن انجام مي‌دهيم و اين طبيعي است كه نمي‌توانيم خشم و اضطراب خود را كنترل كنيم
 در نتيجه آمار بسيار بالايي از مصرف داروهاي آرام‌بخش داريم كه در سطح جهاني يك ركورد محسوب مي‌شود. ميزان مصرف دارو در كشور ما با ميزان مصرف دارو در چين برابر است. ما بالاترين مصرف مواد مخدر را در جهان داريم!
ما از كودكي در مدرسه و خانواده با فرهنگي مواجه هستيم كه براي برآوردن نيازهاي دوران شهرنشيني ناكارآمد است؛ مثلاً فقط به موسيقي‌هاي احساس‌برانگيز گوش مي‌دهيم، قصّه‌هاي معجزه‌محور و جادويي به خوردمان داده مي‌شوند و حتي آنها را به جاي قصّه تاريخ مي‌نامند، مديتيشن در فرهنگ ما جايي ندارد و شطرنج هم چيزي نيست كه بچه‌هاي ما با آن اُنس بگيرند! طبعاً ما با اين همه تحريك هيجان‌هاي بَدَوي مغز، قادر نخواهيم بود مطابق با برنامه هاي از پيش طرّاحي شده و قراردادهاي اجتماعي زندگي‌ كنيم.
ما به آن بخش مغز كه مسؤول پرخاشگريست مغز خزنده‌ها مي‌گوييم، يعني مغزي كه ابتدايي‌ترين جانورها مثل مارمولك‌ها و مارها دارند.
 اگر قرار است ما از مغز فوقاني خود استفاده كنيم و بتوانيم حالِ خوشِ بادوام داشته باشيم، نبايد از اين تمريناتِ تقويت مغز عالي (پره فرونتال) غافل شويم. اگر ما به طور مستمر اين تمرينات را انجام ندهيم، هرچند به ما شعار داده شود كه خود را مديريت كن، حال چه به زبان سنتي يا به زبان امروزي، به چنين مهارتي دست نخواهيم يافت.
_ روش مديتيشن:مديتيشن كار دشوار و پيچيده اي نيست. همين‌كه شما روزانه به طور منظم و مستمر ۱۵ تا ۲۰ دقيقه در وضعيت بدني راحت و زمان و مكان بي‌مزاحمت بنشينيد و ذهن تان را بر يك سوژهٔ خاص «متمركز نگه داريد» مديتيشن انجام داده‌ايد.
اين سوژه مي‌تواند يك جريان بدني مثل دم و بازدم‌تان باشد، يك موسيقي آرام باشد، يا يك ذكرخاص.در اوايل اين تمرين در يك تايم پانزده دقيقه‌اي بارها تمركز شما به هم مي‌خورد و شما هر‌دقيقه چند‌ بار لازم است توجه‌تان را بر سوژه برگردانيد ولي هرچه اين تمرين را بيشتر انجام دهيد زمان‌هاي تمركز شما بر سوژه طولاني‌تر خواهند شد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.